Valentijnstaart

Crostata si San Valentino – Valentijnstaart
Voor het deeg:6
115 gr boter
1 ei
70 gr suiker
de sap van ½ appelsien
250 gr bloem
½ lepeltje zout
Voor de creme
100 ml room
130 gr zwarte chocolade 3
4 lepels melk
15 gr boter
1 ei

Bereiding:
Eindelijk Valentijnsdag! De perfecte excuus om chocolade te eten! Vandaag heb ik deze taart gemaakt: een krokant deeg gevuld met een chocolade crème die nog een beetje zacht is in het midden:) voor deze taart kunnen we beginnen met het deeg (dat kan je ook de dag voordien doen of ook het deeg doen en bevrizen!) en dan we vullen het in met de crème.
19

Laat ons beginnen met het deeg te maken : zet de oven aan aan 180 graden en smelt de boter in de microgolv. Laat de boter even koud worden en meng het dan met de suiker. 89

Voeg de appelsiensap toe aan het mengsel, meng goed en voeg de ei (aan kamer temperatuur!) ook toe en meng goed.

7Crostata al limone (16)

Nu voeg de bloem en de zout en begin te mengen met de lepel en dan met de handen. Het deeg moet homogeen en niet plakkerig zijn ( eventueel voeg wat extra bloem toe. Soms heb je wat extra bloem nodig).

Crostata al limone (7)Figs and red wine pie (4)

Nu bedek een taartvorm met het deeg ( je kan het deeg plat maken op een stuk bakpapier en dan het papier in de taartvorm zetten en met een mes snijd het extra deeg en maak de kanten mooi), zet nog een stuk bakpapier op het deeg en zet wat droge boontjes of keramike bolletjes zodat er zijn zware dingen op het deeg en het niet gaat grooien tijdens het bakken.

Figs and red wine pie (3)Panna cotta al cioccolato 2

Bak voor 20 min (min of meer, het deeg moet bruintje worden maar niet echt krokant want het zal nog even bakken later) en dan laat het even koud worden voor 10-15 min maar zet de oven niet af. Intussen snijd en smelt de chocolade voor 45 sec in de microgolf (het moet zacht worden)

photo25

en zet de melk samen met de room en de boter op een pot op het vuur. Als de boter gesmolten in de room en melk is en als ze beginnen te koken, zet de chocolade daarin en meng goed tot het homogeen is. Nu laat alles even koud worden en zet de ei daarin en meng goed.

43Neem de boontjes uit de taart en zet de chocolade creme daarin. Zet nu de taart in de oven en zet het af. Laat de taart daarin boor 15-20 min en dan neem het uit (de chocolade creme moet niet te firm zijn, het moet nog een beetje bewegen zoals een pudding) en laat het koud worden voor tenminste 2 uuren in een niet te warme kamer (na deze tijd zal de creme firmer zijn).

Buon Appetito!6

Over maddikookt

Hello iedereen! ik ben Maddi en altijd blij om iets lekkers Italiaans te koken. Dat doet me denken aan thuis, het dorpje in noord Italie waar ik opgroeide tot ik naar Belgie kwam voor de liefde... :) Dus, is het eten al klaar voor vanavond? Indien niet, laat ons maar beginnen!
Dit bericht werd geplaatst in Dessertje. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie